Groene school voor de onderbouw

Voor de groepen 1 t/m 4 van onze school hebben we gekozen voor een profilering op natuur- en milieueducatie. Daarin werken wij nauw samen met het centrum voor natuur- en milieueducatie CNME, dat met het bijbehorende stuk bos op loopafstand van de school ligt. De leerlingen krijgen er regelmatig een veldles midden in de natuur. De leskisten van het CNME gebruiken we in onze lessen op school.
De patio in ons gebouw is ingericht als werkplek voor het natuuronderwijs. Hier krijgen de kinderen praktijklessen in het ritme van de seizoenen:

• Herfst: bloembollen planten en appels oogsten en vervolgens kokkerellen met de appels.
  • Winter: voedertafel voor de vogels.
  • Lente: bloembollen zien opkomen en zaaien voor de moestuin.
  • Zomer: moestuin oogsten en koken met de oogst.

Het onderbouwschoolplein gaat binnenkort op de schop om er een nog groenere speelplek van te maken.