Groene school voor de onderbouw

Op onze school hebben we voor de groepen 1 t.m. 4 gekozen voor een profilering op natuur en milieu educatie. Dit houdt in dat wij een nauwe samenwerking hebben met het centrum voor natuur en milieu  educatie(CNME). Wij gaan regelmatig met groepen naar het natuurcentrum toe voor een veldles en we voeren door hen ontwikkelde leskisten uit in de groepen. Het natuurcentrum en het bijbehorende stukje bos liggen op loopafstand van de school.

Naast deze samenwerking hebben we de patio ingericht als werkplek. Hier kunnen leerkrachten met de kinderen met de seizoenen mee lessen geven:

         Herfst: bloembollen planten en appels oogsten. Kokkerellen met de appels.

         Winter: voedertafel voor de vogels.

         Lente: bloembollen zien opkomen en zaaien voor de moestuin

         Zomer: Moestuin oogsten en koken met de oogst.

Ons onderbouwschoolplein gaat binnenkort op de schop om er een groenere speelplek van te maken.