Medezeggenschapsraad (MR)

Ingevolge de Wet op de Medezeggenschap heeft elke school een Medezeggenschapsraad. Ouders en teamleden vormen samen de MR. De leden worden voor een periode van twee jaar gekozen en kunnen zich herkiesbaar stellen. Voor de verkiezingsprocedure wordt een aparte commissie in het leven geroepen. De directeur is als adviseur aan de MR verbonden. De Medezeggenschapsraad heeft op een groot aantal punten een vorm van inspraak. Afhankelijk van het onderwerp is dat advies- of instemmingsrecht. De bevoegdheden zijn vastgelegd in een reglement. Ze hebben betrekking op het beleid dat de school voert op allerlei terreinen, zoals bijvoorbeeld: onderwijs, organisatie, werkwijze en veiligheid. Daarbij speelt de raad in op besluiten, die de Stichting Meerkring (ons bestuur) ten behoeve van de school voorbereidt. Naast de MR van elke school is er een gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. (GMR)
Elke MR is met één lid in de GMR vertegenwoordigd. Dit kan een ouder of een leerkracht betreffen. De bespreekpunten van de GMR hebben een schooloverstijgend karakter. Voornemens van het bestuur voor alle Meerkring scholen komen in deze raad ter sprake. Ook voor dit inspraakorgaan zijn de bevoegdheden geregeld in een reglement. De oudergeleding van de MR stelt zich tot taak:
* De belangen van de ouders en de kinderen te behartigen in de MR, bij de schoolleiding, bij Meerkring en zo nodig de gemeente Amersfoort;
* Te streven naar openheid, openbaarheid en onderling overleg binnen de school;
* De ouderparticipatie te bevorderen;
* Contact onderhouden met MR-en van andere scholen en deel te nemen aan de GMR;
* Te waken tegen discriminatie in school, alsmede alle ongelijke behandeling op basis van sekse, ras of
   geloofsovertuiging.

De vergaderingen van de MR zijn openbaar. De data van de vergaderingen worden van tevoren vastgesteld en kenbaar gemaakt. Één ker per jaar legt de MR, middels een ouderavond, verantwoording af over haar activiteiten en besluiten. Voor meer informatie over de MR kunt u terecht bij de directeur of de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad.
In de MR hebben in het schooljaar 2017-2018 zitting:
Germaine Winckels (moeder van Veerle uit groep 3B en Jelle uit groep 1-2C), Brenda Jongewaard (moeder van Bram uit groep 3B en Tess uit groep 1-2C), Hafida Tichtti (moeder van Issrae uit groep 5), juf Willeke (groep 5) en juf Gerda (groep 3b). De directieleden Dick Kamp en Janine van der Pas hebben een adviserende rol binnen de MR.